Porsche 911S

Kommentarer inaktiverade för Porsche 911S

I den inledande sekvensen av filmen Le Mans från 1971, har denhär bilen en framträdande plats som racerföraren Michael Delaneys privata bil. Michael Delaney förbereder sig inför 24-timmars loppet med att med att köra runt i sin Porsche 911S. Loppet kommer att utvecklas till en duell mellan den amerikanske föraren Delaney i en Porsche 917, och den tyske föraren Erich Stahler som kör en Ferrari 512LM. Michael Delaney porträtteras av kungen av cool själv, Steve McQueen. Efter inspelningen, blev bilen en del av Steve McQueens personliga samling. Porsche 911S är den mest påkostade och välutrustade ur 1970 års modellflora. Bilen är i fint original skick, och den kan bli din. Den kommer att auktioneras ut i augusti 2011, se länken nedan. http://www.rmauctions.com/FeatureCars.cfm?SaleCode=MO11&CarID=r105#

Alfa Romeo fyller 100 år, 2010.

Kommentarer inaktiverade för Alfa Romeo fyller 100 år, 2010.

Nu kan du se100 år av Alfa Romeo illustrerat genom Bildspråket.
Den officiella Centennial Alfa Romeo Art Collection blir en unik konstnärlig resa till den industriella historien om Alfa Romeo.

Samlingen tolkar fritt 100 års historia genom 100 konstverk av 100 kända konstnärer, illustratörer och fotografer.
Varje konstverk är begränsad till endast 100 reproduktioner i hela världen.

En unik samling, med 5 kategorier.

The Cars, www.alfaromeoart.com/category/cars
Racing, www.alfaromeoart.com/category/racing
Alfa Passion & Icons, www.alfaromeoart.com/category/passion
Affiches, www.alfaromeoart.com/category/affiches
Vintage, www.alfaromeoart.com/category/vintage

Mer om Alfa Romeo, http://sv.wikipedia.org/wiki/Alfa_Romeo

Och länk till klubben så klart, www.alfaromeo.org

Le Mans – Steve McQueen

Kommentarer inaktiverade för Le Mans – Steve McQueen

Om Steve McQueen

LeMansSteve McQueen växte upp under små omständigheter (och utan sin far) och hamnade som bråkig tonåring på ett ungdomshem i Chino, Kalifornien.

Ungdomshemmet satte den unge Steven på rätt väg, och han arbetade bl.a. som skogshuggare, oljefältsarbetare och strandgodssökare.

Åren 1947-1951 gjorde han militärtjänst i den amerikanska marinkåren. Under militärtjänstgöringen tillbringade han 41 dagar i arresten på grund av ogiltig frånvaro.

Efter att ha lämnat militären 1951 hade han åter en rad diversearbeten, bland annat som bartender och tv-reperatör.

Han började med teater 1952, då han slöt sig till Neighborhood Playhouse i New York och studerade teater för bl.a. Uta Hagen. Teatern ledde honom så småningom till tv och snart kom han till filmen där han bland annat hade en roll i kultklassikern Faran från skyn.

McQueens filmkarriär tog snabbt fart och han var med i flera storfilmer, som exempelvis 7 vågade livet, Den stora flykten. McQueen blev snabbt en ikon genom sina roller som den tuffe med glimten i ögat (till exempel polisen Frank Bullitt).

Under 1960- och 1970-talen var han en av filmens populäraste och högst betalda stjärnor. Han var privat mycket motorintresserad och en duktig förare, vilket han visar i filmerna Bullitt (1968) och Le Mans (1971).

Fortsatta framgångar under 70-talet med Getaway – rymmarna (med frun Ali MacGraw som han träffade under inspelningen av Getaway), Papillon och Skyskrapan brinner! McQueen dog 1980.

Här finns en länk till McQueens officiella webbplats.

Bloggarkiv